Naar inhoud

250 jaar Beethoven Lezing door Hilde Goedgezelschap - vtbKultuur

partituur

Praktisch

organisatie:vtbKultuur
datum:woensdag 26 februari 2020
plaats:Raadzaal Gemeentehuis Westerlo - Boerenkrijglaan 61 - 2260 Westerlo
uur:20.00 uur
prijs:8 euro
leden € 8,00
niet-leden € 10,00

Info

In 2020 vieren we de 250ste verjaardag van Ludwig Van Beethoven, één van de grootste componisten aller tijden.


Tijdens deze lezing brengen we het verhaal van zijn kunstenaarscarrière rijkelijk gestoffeerd met bekende en minder bekende muziekfragmenten.

Wie was Beethoven, hoe leefde hij en wat deed hij?

De verjaardag van de geboorte van deze grootmeester kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom organiseert vtbKultuur Provincie Antwerpen 3 avonden om te genieten van één van de grootste componisten aller tijden.

Tijdens deze lezing brengen we het verhaal van zijn kunstenaarscarrière rijkelijk gestoffeerd met bekende en minder bekende muziekfragmenten.

We beleven zijn moeilijke jeugd in Bonn en zijn verhuis naar Wenen waar hij één van de meest beroemde inwoners van de stad wordt.

Beethovens leven spreekt tot ieders verbeelding met al zijn verlangens, zijn relaties en conflicten, zijn verhouding met de “onsterfelijke geliefde”, het drama van zijn doofheid. We maken een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven en oeuvre van één van de belangrijkste persoonlijkheden uit onze Europese cultuurgeschiedenis.

De lezing wordt gegeven door Hilde Goedgezelschap. Ze studeerde musicologie aan de KU Leuven en is nu leraar muziekgeschiedenis en muziekcultuur aan de academie in Heist-op-den-Berg. Daarnaast geeft ze regelmatig concertinleidingen, lezingen en begeleidt ze ook educatieve bezoeken aan musea en cultuursteden

Meer info

vtbKultuur Provincie Antwerpen - tel. 014 811555 - e-mail: vosselaar@vtbkultuur.be - http://vosselaar@vtbkultuur.be
Alle activiteiten