Naar inhoud

Vanaf 1 oktober 2019: nieuw systeem voor rattenbestrijding

ratten
Vanaf 1 oktober 2019 verandert het systeem voor rattenbestrijding in Vosselaar.

De bestrijding van ratten op privé domein is geen wettelijke verplichting voor lokale besturen.

De gemeente Vosselaar wil haar inwoners graag helpen om ratten te voorkomen en te bestrijden indien zich op hun domein een rattenprobleem voordoet. Hiervoor bieden we een service aan. We geven advies en ondersteunen op vraag met klemmen en gifbuizen. Ondersteuning met klemmen en gifbuizen is vanaf 1 oktober 2019 betalend.

  • Bij melding van ratten, wordt eerst een afspraak gemaakt met een medewerker van de technische dienst voor een plaatsbezoek. Dit plaatsbezoek met advies is gratis.
  • Indien akkoord van de inwoner, worden gifbuizen of rattenklemmen geplaatst. Deze service kost 20 euro voor een periode van 4 maanden. Hiervoor wordt een overeenkomst getekend.
  • Een medewerker van de technische dienst komt wekelijks langs voor controle (indien hij/zij toegang tot de tuin heeft)
  • Ook de buren worden verwittigd dat er in de buurt ratten gesignaleerd zijn. Zij krijgen een brief en een folder in de brievenbus met preventieve maatregelen voor rattenbestrijding.  

Heeft u ratten in uw tuin en wil u een gratis afspraak maken met de technische dienst, dan kan u hiervoor een mail sturen naar gemeente@vosselaar.be of telefonisch contact opnemen op het nummer 014 60 08 20.

Wenst u zelf aan rattenbestrijding te doen, dan is dit mogelijk. U bent niet verplicht om gebruik te maken van deze service van de gemeente.

De infofolder met preventieve tips voor rattenbestrijding vindt u onderaan bij downloads en kan u ook aan het onthaal van het gemeentehuis bekomen.

Info?

Milieudienst

tel. 014 60 08 27

e-mail: veronique.kusse@vosselaar.be

Datum van het bericht: vrijdag 27 september 2019
Deel deze pagina op
Bekijk alle nieuwsberichten