Naar inhoud

Peter - Meter worden van een vluchteling

Heeft u een groot hart? Bent u nieuwsgierig naar andere culturen? Dan bent u de geknipte persoon om peter of meter te worden van één van de jongeren van het LOI of van een gezin.

 

In het LOI (Lokaal Opvanginitiatief) van Vosselaar verblijven acht niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Dat zijn jongeren tussen de 16 en 18 jaar die zonder ouders of voogd naar hier gevlucht zijn. Twee begeleiders van het LOI helpen hen zo goed mogelijk hun leven in België op te bouwen. Naast de jongeren verblijven er ook nog twee gezinnen in Vosselaar die ook begeleid worden.

 

 

Vrijwilligers gezocht om de vluchtelingen wegwijs te maken in onze gemeente

 

Omdat wij het belangrijk vinden dat deze nieuwe mensen zich snel thuis voelen in Vosselaar en onze gemeente leren kennen, zijn wij op zoek naar vrijwilligers om hen wegwijs te maken in Vosselaar. Dit kan op verschillende manieren. Het doel is om de jongeren of gezinnen te begeleiden met alledaagse zaken, bv. samen naar de winkel gaan, de bus nemen, leren hoe je afval moet sorteren, een bezoek aan de bibliotheek… Misschien voelt u zich wel geroepen om samen met de kinderen huiswerk te maken ’s avonds? U kiest zelf hoeveel tijd u hebt en wat u graag wilt doen.

 

Peter- en meterschap voor jongeren

 

Overdag gaan de jongeren naar school, maar in het weekend en ’s avonds hebben zij weinig om handen. Daardoor piekeren ze vaak over hun situatie of die in hun thuisland. Voor hen zijn we op zoek naar gemotiveerde peters en meters die af en toe iets leuks willen doen met hen. Wat die activiteit is, staat volledig vrij. Een fietstochtje maken? Samen gaan wandelen of winkelen. Aansluiten bij een verjaardagsfeest? Het is een ideale manier om de jongere op een aangename manier te leren kennen en in een veilige, liefdevolle setting.

 

Heeft u interesse en wil u meer weten? Neem dan vrijblijvend met ons contact op. Wij bekijken samen met u wat de mogelijkheden en wat het best bij u past.  

 

Info?

LOI – Wim Bax – tel. 014 60 92 24 – e-mail: wim.bax@ocmwvosselaar.be of Kelly Breugelmans - tel. 014-60 08 34 - e-mail: kelly.breugelmans@ocmwvosselaar.be

 Praktisch

OCMW - Opvang asielzoekers

OCMW Vosselaar
Cingel 7    
2350 Vosselaar


Tel. 014 60 08 34
Fax 014 61 62 12
E-mail

Openingstijden

Enkel na afspraak.

Meer info